Jogurtinis keksas
Recepto autorius: Skanėstai
Būna kartais dienų, kai norisi kažko skanaus, bet labai paprasto. Iš ingredientų, kurių yra namuose, kad nereiktų lėkti į parduotuvę, nes ten tyko pagundos nusipirkti ne produktų naminiam kepinukui, o tiesiog pasilengvinti sau dalią ir pačiupti šokolado plytą ar sausainių pakelį. Visgi ragauti naminius gardėsius apsimoka daug labiau – viena vertus aiškiai žinai, ką ir kiek sudėjai, kitas pliusas – namai pakvimpa jaukumu. Ačiū už puikų kekso receptą tariu Baking secrets. Beje, kitą dieną keksas išlieka toks pat drėgnas, kaip ir pirmąją!
Reikės
1 puodelis – 250 ml
- 1 1/2 puodelio miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 1 puodelis cukraus (drąsiai galima mažinti, nes keksas tikrai saldus)
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- 3/4 puodelio natūralaus arba graikiško jogurto (naudojau “Aistės“ graikišką – esu labai pamėgusį šį jogurtą, jo sudėtis – puiki)
- 1/2 puodelio aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- Uogų (jei norisi)
Eiga:
1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
2. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę, jogurtą, vanilinį cukrų ir aliejų. Įmaišykite sausus produktus į plakinį. Aš dar įbėriau šaldytų serbentų, jie čia labai tiko, suteikė papildomos rūgštelės, nes keksas iš tiesų saldus.
3. Tešlą supilkite į kepimo formą, pateptą riebalais.
4. Kepkite apie 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
5. Iškeptą keksą 15 minučių palikite formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.