Jogurtinis keksas

Jogurtinis keksas

Recepto autorius: Skanėstai

Būna kartais dienų, kai norisi kažko skanaus, bet labai paprasto. Iš ingredientų, kurių yra namuose, kad nereiktų lėkti į parduotuvę, nes ten tyko pagundos nusipirkti ne produktų naminiam kepinukui, o tiesiog pasilengvinti sau dalią ir pačiupti šokolado plytą ar sausainių pakelį. Visgi ragauti naminius gardėsius apsimoka daug labiau – viena vertus aiškiai žinai, ką ir kiek sudėjai, kitas pliusas – namai pakvimpa jaukumu. Ačiū už puikų kekso receptą tariu Baking secrets.  Beje, kitą dieną keksas išlieka toks pat drėgnas, kaip ir pirmąją!

       Reikės

1 puodelis – 250 ml

  • 1 1/2 puodelio miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 puodelis cukraus (drąsiai galima mažinti, nes keksas tikrai saldus)
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės
  • 3/4 puodelio natūralaus arba graikiško jogurto (naudojau “Aistės“ graikišką – esu labai pamėgusį šį jogurtą, jo sudėtis – puiki)
  • 1/2 puodelio aliejaus
  • 2  kiaušiniai
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • Uogų (jei norisi)

 

Eiga:
1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
2. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę, jogurtą, vanilinį cukrų ir aliejų. Įmaišykite sausus produktus į plakinį. Aš dar įbėriau šaldytų serbentų, jie čia labai tiko, suteikė papildomos rūgštelės, nes keksas iš tiesų saldus.
3. Tešlą supilkite į kepimo formą, pateptą riebalais.
4. Kepkite apie 45 minutes  iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
5. Iškeptą keksą 15 minučių palikite formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.

Jogurtinis keksas
Jogurtinis keksas