Pats tinginiausias tinginys

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Nors praleistas laikas virtuvėje man niekada neatrodo lyg būtų sunkus darbas, kartais „Tinginys“ yra tas desertas, kurio norisi labiausiai, bet visai ne dėl to, jog tingisi. Šis „Tinginys“ yra pats greičiausias ir man labiausiai patikęs (na neįskaitant gal karamelinio). Jis nėra toks riebus ir toks „sunkus“ kaip įprastas, be to, reikia vos trijų ingredientų.
Pastabos: jei norite, pagardinkite kokoso drožlėmis, riešutais ar džiovintomis uogomis – blogiau tikrai nebus.
Privalumai: labai greitai padaromas, lengvas.
Trūkumai: nepastebėjau.
Įvertinimas: 9/10
Receptas (vienam vidutinio dydžio „Tinginiui“):
- 360 g sausainių „Gaidelis“ (ar kažkokių panašių)
- 200 ml kokoso pieno (ėmiau tirštesnį)
- 100 g juodojo šokolado
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Sausainius susmulkinkite (ne iki visiškų trupinių, tegu lieka gabalėliais, kaip įprastam „Tinginiui“). Į puodą supilkite kokosų pieną, sudėkite šokoladą ir įberkite žiupsnį druskos. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol masė taps vientisa. Viską supilkite ant sausainių. Išmaišykite. Suverskite masę ant maistinės plėvelės ir suformuokite norimą pyrago formą. Dėkite nakčiai į šaldytuvą. Skanaukite.
Receptas paimtas iš kalėdinio Beatos virtuvės žurnalo.