Ryžių kotletai su daržovėmis ir feta

Ryžių kotletai su daržovėmis ir feta

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Šeimynai gaminau balandėlius ir liko ryžių bei šaldytuve buvo daržovių ir fetos gabaliukas, todėl improvizavau ir pietums išsikepiau šių skanių kotletukų

Dviem nemažoms porcijoms reikės:

  • Virtų Basmatį ryžių (kažkur 50 g nevirtų)
  • 0.5 jaunos cukinijos
  • Didelio svogūno
  • Didelės morkos
  • Vienos skiltelės česnako
  • 100-150 g fetos sūrio
  • 2 kiaušinių
  • Krapų
  • Svogūnų laiškų
  • Druskos
  • Pipirų
  • 5 v.š. džiuvesėlių
  • Aliejaus kepimui

Padažui:

  • Graikiško jogurto
  • Krapų ir petražolių
  • Česnako skiltelės

Svogūnus supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame burokine tarka ir viską pakepiname, įspaudžiame česnaką ir dar truputi pakepiname. Cukiniją sutarkuojane burokine tarka, pabarstome druska ir truputi paliekame, kad išsiskirtų sultys, paskui jas nupilame. Beriame keptas morkas su svogūnais į ryžius, dedame tarkuotą cukiniją, rankomis sutrupiname fetą, beriame smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus,barstome pipirais, mušame kiaušinius ir beriame džiuvesėlius, viską gerai išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kotletus ir kepame aliejuje, kol gražiai apskrus, tiekiame su padažu.Skanūs šilti ir šalti, todėl puikiai tiks į išvyką. Skanaus!!!