Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba

Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Labai švelnaus skonio sriuba, dariau su krevetėmis, bet tikrai galima be jų, skonis nuo to tikrai nenukentės 🙂

Reikės:

  • stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 3-4 saliero stiebų
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 50 ml alyvuogių  aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • 8  šaldytų tigrinių arba karališkų krevečių
  • 0,5-1  kubelio  daržovių sultinio
  • gab. sviesto
  • viduržemio jūros prieskonių

Troškintuve įkaitiname alyvuogių aliejų, saliero stiebus supjaustome ir kepame aliejuje apie 4 min. ant vidutinės ugnies. Beriame žirnelius, pilame pieną ir dedame sultinį. Verdame 5-7 min.,
beriame  pipirus ir jeigu reikia druskos. Nuimame nuo ugnies ir sublenderiuojame iki vientisos masės.

Krevetes pabarstome viduržemio jūros prieskoniais, paliekame 5 min.  Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pašildome keletą minučių krevetes. Pilame sriubą į lėkštes, dedame į kiekvieną lėkštę po keletą krevečių. Tiekiame su česnakiniais skrebučiais.

Skanaus!


Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba

Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba

Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba

Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba