Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Labai švelnaus skonio sriuba, dariau su krevetėmis, bet tikrai galima be jų, skonis nuo to tikrai nenukentės 🙂
Reikės:
- stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
- 3-4 saliero stiebų
- 1,5 stiklinės pieno
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
- 8 šaldytų tigrinių arba karališkų krevečių
- 0,5-1 kubelio daržovių sultinio
- gab. sviesto
- viduržemio jūros prieskonių
Troškintuve įkaitiname alyvuogių aliejų, saliero stiebus supjaustome ir kepame aliejuje apie 4 min. ant vidutinės ugnies. Beriame žirnelius, pilame pieną ir dedame sultinį. Verdame 5-7 min.,
beriame pipirus ir jeigu reikia druskos. Nuimame nuo ugnies ir sublenderiuojame iki vientisos masės.
Krevetes pabarstome viduržemio jūros prieskoniais, paliekame 5 min. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pašildome keletą minučių krevetes. Pilame sriubą į lėkštes, dedame į kiekvieną lėkštę po keletą krevečių. Tiekiame su česnakiniais skrebučiais.
Skanaus!