Saldūs kukuliai
4 porcijoms reikės:
2 nedidelių cukinijų
1 ir 3/4 stiklinės (apie 300 g) miltų
2 kiaušinių
100 g sviesto
250 g varškės
10 šaukštų cukraus pudros, druskos
4 – 5 šaukštus medaus
150 g maltų graikinių riešutų
Vieną cukiniją nulupkite ir sutarkuokite. Į dubenėlį suberkite miltus, sudėkite kiaušinius, sviestą, varške, cukrų ir tarkuotą cukiniją. Užmaišykite tešlą ir suformuokite nedidelius kukulius. Puodelyje užvirinkite vandienį, pasūdykite jį, sūdėkite kūkulius ir virkyte, kol išplauks į paviršių. Tada pavirkyte dar 3 min ir išimkyte kiarasamčiu.
Sudėkite kukulius į lėkštę, užpilkite medaus ir pabarstykite riešutais. Kiekvieną porciją papuoškyte plonais pailgais cukinijos griežinėliais ir keliomis riešutų puselėmis.