Šaltanosiai


4 porcijoms paruošti reikia:
2 puodelių miltų;
2 kiaušinių;
½ puodelio vandens;
½ puodelio cukraus;
1 puodelio grietinės;
1 puodelio šviežių mėlynių;
žiupsnelio druskos pagal skonį.

Iš pirmų trijų sudėtinių dalių išminkykite tešlą (tešla turėtų būti pakankamai minkšta, tačiau nelipti prie ranku).
Tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus iki maždaug 1/8 colio storumo.
Naudodami apvalią sausainių formelę arba vidutinio dydžio stiklinę, išspauskite tešlos skrituliukus.
Į kiekvieno skrituliuko centrą įdėkite šaukštelį mėlynių, pabarstykite cukrumi, sulenkite tešlą perpus, gerai užspaudžiant kraštus, kad verdant, neišbėgtų uogos.
Virtinukus dėti į verdantį, šiek tiek pasūdytą vandenį ir virti 5 – 8 minutes. Šaltanosiai valgomi su grietine.