Pensininkų tortas
Reikės:
Indelis kondensuoto pieno su cukrumi,
100 g sviesto,
8 šaukštai miltų,
kiaušinis,
šaukštelis kepimo miltelių,
1.5 šaukštelio kakavos,
sirupo biskvitui sudrėkinti.
Pertepimui:
800 g grietinės,
šaukštelis citrinos rūgšties,
valgomųjų kvepalų,
1.5 šaukšto želatinos.
Išplaktą kiaušinį, išlydytą sviestą gerai sumaišyti. Supilti kondensuotą pieną, miltus, kepimo miltelius, išmaišyti ir gautą grietinės tirštumo masę perskirti į dvi dalis. Į vieną įmaišyti kakavos. Dalis kepti atskirai, geriausia – tortinėje formoje.Kai iškeps du biskvitai perpjauti juos horizontaliai. Visas keturias dalis pašlakstyti dviem – trim šaukštais sirupo ar bet kokiomis sultimis.
Grietinę, citrinos rūgštį, kvepalus gerai išplakti ir valandai padėti į šaldytuvą. Į virintą vandenį užmerkti želatiną. Palaikyti 40 minučių, kol išbrinks. Po to ją kaitinti, kol visiškai ištirps ir, supylus į atvėsintą grietinę, gerai išmaišyti. Biskvitus pertepti šia grietine taip, kad viršutinis sluoksnis būtų grietinės. Jį apibarstyti aguonomis, jei jų nėra – džiūvesėliais.