Silkių vyniotiniai su obuoliais


3 silkės,
3 obuoliai,
2 šaukštai pomidorų,
1 svogūnas,
1 stiklinė grietinės.

Vieną obuolį ir svogūną sutarkuoti burokų tarka, pridėti pomidorų košės, truputį cukraus, išmaišyti ir ta mase aptepti paruoštas silkių puseles, kaip anksčiau buvo nurodyta(Rolmopsai), suvynioti, dėti į stiklainį kartu su nedidelėmis obuolių skiltelėmis ir užpilti paprastu marinatu, prie jo pridėjus porą šaukštų pomidorų košės.Duoti valgyti po 1 – 2 parų.Taip paruoštus vyniotinius, išėmus iš marinato ir sudėjus į pusdubenį ar į mažą salotinę, galima užpilti grietine, o aplink apdėti iš marinato išimtų obuolių skiltelėmis.
Vietoj šviežių obuolių galima imti džiovintus nuluptus obuolius, tik tada juos reikia išvirti pasaldintame vandenyje.