Šoninės šašlykai


(1 porcija)
Šoninės šašlykai su apelsinais kepti grilyje
150 g jautienos šoninės
Marinatui:
1 šaukštas sojų
1 skiltelė česnako
druskos
1 šaukštelis apelsinų sirupo
2-3 maži apelsinai

Šoninė supjaustoma mažais kubeliais.
Visos marinato sudėtinės dalys sumaišomos dubenyje (česnako skiltelė išspaudžiama ant druskos).
Į marinatą dedami mėsos kubeliai ir uždengus palaikoma 2-3 valandas. Mėsa padaže nuolat vartoma.
Marinuoti mėsos kubeliai kartu su mažais apelsinais (palaikytais apelsinų sirupe) veriami ant iešmo ir trumpai (galima ir ilgiau), jei nenorite, kad mėsa perkeptų, kepama grilyje.
Kepimo trukmę reikia nusistatyti patiems, nes filė iškepimo laipsnis yra skonio dalykas.
Tiekiama su neutralia balta duona arba mažomis bandelėmis, arba sviestu aptepta skrudinta duona.
Užsigeriama geru baltu arba raudonu vynu.