Spagečiai alla puttanesca

Spagečiai alla puttanesca

Recepto autorius: Saldu sūru

Anądien ginčijomės, ką geriausia valgyti vakare, kad gerai jaustumeis, o naktį nesisapnuotų košmarai. Gerai, kai vakarienė garuoja ant stalo kokią septintą, tada gali rinktis ir sotesnius, mėsiškus patiekalus. Bet ką valgyti, kai grįžti namo žymiai vėliau, esi alkanas kaip vilkas ir kyla baisi pagunda prisikimšti kokio nesveiko maisto? Kai norisi pasipjaustyti dešros, marinuoto agurkėlio ir nuraminti gurgiantį skrandį… Kas dar galėtų greitai padėti išspręsti šią problemą? Aš renkuosi makaronus, tik dietologai jų nerekomenduoja dėl per didelio sudėtinių angliavandenių kiekio, kurie suteikia energijos. Nors, pasvarsčius, dėl tos pačios priežasties, jei po vakarienės vis dar reikia dirbti ar šiaip kažką gero nuveikti, makaronai, manau, labai tinkamas pasirinkimas.

Spagečių su Puttanesca padažu tikrai nepavadinčiau lengvu ar švelniu patiekalu. Nors mėsos čia nė kvapo, bet ančiuvių, pomidorų, alyvuogių ir kaparelių derinys stiprus ir nekasdieniškas. Beje, atkreipkite dėmesį, kad padažo nereikia sūdyti, nes druskos pakanka nuo ančiuvių.

4 spagečių mėgėjams pamaitinti reikės:

  • 500 g spagečių
  • 2 skiltelių česnako
  • 0,5 a.š. aštriosios paprikos dribsnių
  • 8 ančiuvių aliejuje
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 800 g susmulkintų pomidorų
  • 100 g juodųjų alyvuogių
  • 1 v.š. marinuotų kaparėlių

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir jame ant vidutinės ugnies apkepkite smulkintus česnakus, čili dribsnius bei kapotus ančiuvius. Maišydami kepkite, kol ančiuviai pradės “tirpti“ (apie pora minučių). Padidinkite karštį ir sudėkite pomidorus. Troškinkite pamaišydami apie 20 min. Tuo tarpu išvirkite makaronus pagal ant pakelio esančius nurodymus. Kai padažas bus gatavas, į jį suberkite alyvuoges ir kaparėlius. Sumaišykite padažą su išvirusiais spagečiais ir iškart patiekite.

Sočių akimirkų!

Spagečiai alla puttanesca