Lęšių salotos su žaliaisiais žirneliais ir šonine

Lęšių salotos su žaliaisiais žirneliais ir šonine

Recepto autorius: Saldu sūru

Vakar mane sulijo kiaurai. Velniškai šaltas tas pavasario lietus. Bėgau nuo troleibuso stotelės namo ir mintyse žadėjau sau, kad rytoj tai jau būtinai nusipirksiu mažą skėtį, telpantį rankinėje.

Skėčių per metus nusiperku kokių dešimt. Nesvarbu, pigūs ar brangūs, man jie sulūžta beveik vos išskleidus. Dažniausiai iškart pasigaunu stiprų vėjo gūsį ir skėtukas neatlaiko. Esu skėčių laužymo čempionė. Rekordas – trys per dieną, kurį ateityje, neabejoju, pagerinsiu. Na, bet šiandien saulėta, taip kad pažadas nusipirkti dar vieną vargšą, pasmerktą lietaus sargą tikriausiai bus pamirštas iki kito karto.

Taigi, baisingai sušalusi grįžau namo,  šaldytuvas apytuštis, skrandis reikalauja šilto ir sotaus maisto. Kuo greičiau! Rausiu atsargų spinteles – lęšiai. Prisimenu kažkur matytas salotas su šiais ankštiniais, šiuo atveju jos turėtų būti kaip tik tai, ko reikia. Paprastos, šiltos, sočios ir lengvai pagaminamos – lęšių salotos su žaliaisiais žirneliais ir šonine.

4 nemažoms lėkštėms salotų reikės:

  • 400 g virtų žaliųjų lešių
  • 2-3 saujų šaldytų ar šviežių žaliųjų žirnelių
  • 100 g šaltai rūkytos šoninės
  • 1 pomidoro (nebūtina)
  • Saujos gražgarsčių lapelių (nebūtina)

salotų užpilui:

  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto
  • 1-1,5 v.š. Dižono garstyčių
  • 1 a.š. medaus
  • Druskos, juodųjų pipirų

Žirnelius apverdame 2 min. Šoninę supjaustome nedideliais gabaliukais, apkepame ant sausos keptuvės, kol gražiai parus. Lęšius sumaišome su šonine, žirneliais, kubeliais pjaustytu pomidoru ir grąžgarsčių lapeliais. Salotas sumaišome su paruoštu užpilu ir iškart patiekiame.
Gardžių akimirkų ir nesulykite!

Lęšių salotos su žaliaisiais žirneliais ir šonine
Lęšių salotos su žaliaisiais žirneliais ir šonine
Lęšių salotos su žaliaisiais žirneliais ir šonine
Lęšių salotos su žaliaisiais žirneliais ir šonine