Spagečiai su Bolonės padažu


4 porcijoms reikės:
500g spagečių,1/2 kiekio Bolonės padažo, baziliko lapelių papuošimui
Bolonės padažui:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 susmulkintų svogūnų, 3 susmulkintų skiltelių česnako,
2 po 500g lieso jautienos faršo ,
400g supjaustytų grybų, 3 šaukštų pomidorų tyrės,
150ml raudonojo vyno,
3 lauro lapelių, 2 po 400g konservuotų pomidorų,
150ml jautienos sultinio.

Įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūną bei česnaką, kol suminkštės. Sudėkite į keptuvę faršą ir kepkite ant didelės ugnies, sumaigiusi faršą šakute. Sudėkite grybus, pomidorų tyrę, supilkite vyną, sudėkite lauro lapelius ir gerai sumaišykite. Užvirkite ir troškinkite 2 min. Sudėkite pomidorus ir supilkite sultinį bei pabarstykite druska ir pipirais. Uždenkite ir troškinkite ant lėtos ugnies 30-40 min.
Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje apie 10-12 min. Nukoškite, išdėliokite į lėkštes ir ant jų dėkite Bolonės padažą. Pagardinkite tarkuotu parmezano sūriu.