Suvalkietiški muštiniai
600 g kiaulienos
druskos
prieskonių
1 kiaušinis
džiūvėsėlių
0,5 citrinos
riebalų
Įdarui:
100 g kepenų
2 svogūnai
20 g sviesto
pipirų
kmynų
Kepenis trumpai apvirinti, sumalti, į masę sudėti pakepintus svogūnus, su druska grūstus kmynus, pipirus, viską gerai išmaišyti.
Išmuštus mėsos gabalus su kepenų įdaru stipriai susukti, pavilgyti kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir iškepti riebaluose.
Patiekti pašildytame pusdubenyje, užpylus sviestu, pašlaksčius citrinos sultimis, užtarkavus citrinos žievelės; papuošti petražolių lapeliais.
Su muštiniais tinka bulvės, bulvių košė, rauginti kopūstai, agurkai.