Prancūziškas tortas


Trapiai tešlai reikės:
1/3 pakelio sviesto, 3 šaukštų cukraus, 1 trynio, stiklinės miltų.
Plikytai tešlai reikės:
7 šaukštų sviesto arba margarino, žiupsnelio druskos, kupinos stiklinės miltų, 4 kiaušinių
Pertepimui:
1/2 l pieno, vanilės lazdelės,5 kiaušinių, 3/4 stiklinės cukraus, 1 pakelio vanilinio kremo,
150g abrikosų uogienės.

Užmaišykite trapią tešlą, suvyniokite į polietileną ir 30 min.įdėkite į šaldytuvą. Iškočiokite, kad atitiktų tortinės formos dugną, ir subadykite šakute.
Plikyta tešla: užvirkite stiklinę vandens su sviestu ir žiupsneliu druskos, suberkite miltus, maišykite, kol tešla atstos nuo puodo sienelių. Nukelkite nuo ugnies. Nesiliaudama maišyti po vieną įmuškite kiaušinius. Ant trapios tešlos į formą konditeriniu švirkštu išspauskite storą apskritimą iš plikytos tešlos, o greta- keletą nedidelių pyragaičių. Įdėkite į orkaitę ir kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje antroje nuo apačios pakopoje (kepimo metu neatidarinėkite orkaitės durelių!).
Kremas: užvirkite pieną su vanile,trynius ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu kremu iš pakelio. Pilkite į verdantį pieną ir visą laiką maišykite.Kremą palikite, kad atauštų. Baltymus išplakite ir sudėkite į kremą. Į tešlos vidų sudėkite paruoštą masę, o ant viršaus išdėliokite iškeptus pyragaičius. Plikytos tešlos apskritimą ir pyragaičius aptepkite abrikosų uogiene.