Pertrinta ryžių sriuba
600 g jautienos su kaulais,
1 morka, 0,5 petražolės,
0,5 salieros, 1/4 poro 1 svogūnas,
10 pipirų, 1 lauro lapelis,
1 stiklinė ryžių 1 šaukštelis miltų,
1 šaukštas sviesto, 1 trynys,
100 g pieno ar grietinėlės,
3,5 litro vandens.
Iš mėsos išvirti sultinį ir perkošti. Ryžius nuplauti, užpilti vandeniu ar sultiniu ir, įstačius puodą į kitą indą su verdančiu vandeniu, virti uždengus. Pavirinus į ryžius pridėti pakepintų morkų, petražolių, svogūnų ir virti, ko visi produktai bus minkšti. Tada visą masę pertrinti, pridėti svieste paspirgintų ir sultiniu atskiestų miltų, išmaišyti, užpilti sultiniu ir pakaitinti. Užbalinti išplaktu kiaušinio tryniu, sumaišytu su grietinėle ar pienu.
Prie sriubos duoti pyrago džiuvesėlių.
Neturint ryžių kruopų, galima vartoti perlines kruopas.