Švediški mėsos maltinukai


40 g kukurūzų dribsnių,
2 kiaušiniai,
320 g jautienos faršo,
20 g pieno,
pusė valgomojo šaukšto druskos,
4 česnako skiltelės,
maltų juodųjų pipirų,
muskato riešuto,
petražolių lapeliai.
Padažui :
40 g kiaulienos taukų,
20 g miltų,
stiklinė sultinio,
pusė stiklinės pieno,
druskos.

Kukurūzų dribsnius susmulkinti, sumaišyti su kiaušiniais, faršu, pienu, pasūdyti, papipirinti, pridėti muskato riešuto, susmulkintų česnakų.Iš gautos masės daryti nedidelius maltinukus ir apkepti juos keptuvėje.Miltus truputį pakepinti įkaitintuose kiaulienos taukuose, praskiesti sultiniu, pienu, pasūdyti ir nuolat maišant pavirinti.Į padažą sudėti maltinukus ir kaitinti 15-20 min. neleidžiant užvirti.Kaitinant kelis kartus tsargiai pamaišyti.Prieš tiekiant į stalą, gausiai pabarstyti petražolėmis.
Apskaičiuota 4 porcijoms.