Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
3-4 asmenims reikės:
- 250 g „Kitchen me” šviežių triušienos dešrelių
- Žiedinių kopūstų falafeliams reikės (išeina maždaug 16-20 vnt):
- 400 g žiedinio kopūsto, sutarkuoto burokine tarka arba smulkintuve su S formos peiliu
- pundelio smulkintų žviežių petražolių (jeigu mėgstate, galite dėti kalendras)
- 1/2 a.š. maltos kalendros
- 1 a.š. raudonojo kario
- 1 a.š. ciberžolės
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. kumino sėklų, paskrudinto sausoje keptuvėje ir sugrūsto prieskonių grūstuvėje
- 1-1,5 a.š. druskos
- juodųjų pipirų pagal skonį
- 200 g avinžirnių arba žirnių miltų
- augalinio aliejaus gruzdinimui
Su prieskoniais galite žaisti įvairiai, keičiant juos pagal savo skonį 🙂
Triušienos dešreles virkite 7-10 min. Prieš tiekiant šiek tiek pakrudinkite sausoje keptuve.
Falafelių gaminimo eiga:
Į erdvų indą sudėkite susmulkintą žiedinį kopūstą, prieskonius, smulkintas petražoles, gerai išmaišykite. Į kitą indą prasijuokite avinžirnių miltus ir kepimo miltelius. Nedideliame puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Miltus su kepimo milteliais berkite į žiedinio kopūsto ir prieskonių masę, viską gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus (po 1 a.š. tešlos). Dėkite po 6-8 kamuoliukus į įkaitintą aliejų. Iš pradžių falafelius nejudinkite, kitaip jie subyrės. Kuomet falafeliai šiek tiek apskrus ir iškils į paviršių, galite atsargiai pamaišyti, kepti, kol gardžiai apskrus. Iškepusius išimkite kiaurasamčiu, dėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluoščiu, kad susigertų nereikalingi riebalai. Skanaus!
Falafelių recepto šaltinis