Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

3-4 asmenims reikės:

  • 250 g „Kitchen me“ šviežių triušienos dešrelių
  • Žiedinių kopūstų falafeliams reikės (išeina maždaug 16-20 vnt):
  • 400 g žiedinio kopūsto, sutarkuoto burokine tarka arba smulkintuve su S formos peiliu
  • pundelio smulkintų žviežių petražolių (jeigu mėgstate, galite dėti kalendras)
  • 1/2 a.š. maltos kalendros
  • 1 a.š. raudonojo kario
  • 1 a.š. ciberžolės
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. kumino sėklų, paskrudinto sausoje keptuvėje ir sugrūsto prieskonių grūstuvėje
  • 1-1,5 a.š. druskos
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • 200 g avinžirnių arba žirnių miltų
  • augalinio aliejaus gruzdinimui

Su prieskoniais galite žaisti įvairiai, keičiant juos pagal savo skonį 🙂

Triušienos dešreles virkite 7-10 min. Prieš tiekiant  šiek tiek pakrudinkite sausoje keptuve.

Falafelių gaminimo eiga:

Į erdvų indą sudėkite susmulkintą žiedinį kopūstą, prieskonius, smulkintas petražoles, gerai išmaišykite. Į kitą indą prasijuokite avinžirnių miltus ir kepimo miltelius. Nedideliame puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Miltus su kepimo milteliais berkite į žiedinio kopūsto ir prieskonių masę, viską gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus (po 1 a.š. tešlos). Dėkite po 6-8 kamuoliukus į įkaitintą aliejų. Iš pradžių falafelius nejudinkite, kitaip jie subyrės. Kuomet falafeliai šiek tiek apskrus ir iškils į paviršių, galite atsargiai pamaišyti, kepti, kol gardžiai apskrus. Iškepusius išimkite kiaurasamčiu, dėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluoščiu, kad susigertų nereikalingi riebalai. Skanaus!

Falafelių recepto šaltinis


Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais