Gaivios salotos su antienos steiku ir apelsinais

Gaivios salotos su antienos steiku ir apelsinais

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Kai norisi lengvų pietų, kurie nekenktų figūrai, puikiai tinka štai tokios gaivios salotos su antienos steiku, apelsinu ir ridikėliais!

2 asmenims reikės:

  • 350 g antienos steiko (naudojau Kitchen me)
  • sviestinių salotų
  • ridikėlių
  • 1 apelsino
  • svogūnų laiškų
  • druskos, pipirų

Padažui:

  • 1 v.š. apesinų sulčių
  • 1 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
  • 1,5 a.š.  balzaminio acto kremo
  • 0,5 a.š. medaus
  • druskos, pipirų

Salotų lapus suplėšome, dedame ant lėkštės. Ridikėlius supjaustome plonais griežinėliais. Apelsiną nulupame, 3/4 apelsino supjaustome, iš likusio išspaudžiame sultis padažui.

Steiką išimame iš pakuotės, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Keptuvę su aliejumi gerai įkaitiname, kepame iš kekvienos pusės po 4-5 min (nevartyti), iškeptą mėsą dedame į kitą indą, pabarstome druska ir pipirais, uždengiame folija ir paliekame 5-7 min „pailsėti”. Antieną supjaustome, dedame ant salotų kartu su ridikėliais ir apelsinais, barstome smulkintais svogūnų laiškais, pašlakštome paruoštu padažu.

Skanaus!


Gaivios salotos su antienos steiku ir apelsinais

Gaivios salotos su antienos steiku ir apelsinais