Gaivios salotos su antienos steiku ir apelsinais

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Kai norisi lengvų pietų, kurie nekenktų figūrai, puikiai tinka štai tokios gaivios salotos su antienos steiku, apelsinu ir ridikėliais!
2 asmenims reikės:
- 350 g antienos steiko (naudojau Kitchen me)
- sviestinių salotų
- ridikėlių
- 1 apelsino
- svogūnų laiškų
- druskos, pipirų
Padažui:
- 1 v.š. apesinų sulčių
- 1 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
- 1,5 a.š. balzaminio acto kremo
- 0,5 a.š. medaus
- druskos, pipirų
Salotų lapus suplėšome, dedame ant lėkštės. Ridikėlius supjaustome plonais griežinėliais. Apelsiną nulupame, 3/4 apelsino supjaustome, iš likusio išspaudžiame sultis padažui.
Steiką išimame iš pakuotės, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Keptuvę su aliejumi gerai įkaitiname, kepame iš kekvienos pusės po 4-5 min (nevartyti), iškeptą mėsą dedame į kitą indą, pabarstome druska ir pipirais, uždengiame folija ir paliekame 5-7 min „pailsėti”. Antieną supjaustome, dedame ant salotų kartu su ridikėliais ir apelsinais, barstome smulkintais svogūnų laiškais, pašlakštome paruoštu padažu.
Skanaus!