Troškinta veršiena


1 kg veršienos
prieskonių (pipirų, lauro lapelių, kalendros, kardamono)
prieskoninių daržovių (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras)
40 g riebalų
miltų
0,5 stiklinės grietinės
druskos

Veršieną su kaulais sukapoti gabalais, įtrinti druska su prieskoniais, apibarstyti miltais ir apkepinti iki rusvumo.
Sudėti į troškintuvę kartu su prieskoninėmis daržovėmis, įpilti sultinio ar vandens ir troškinti ant silpnos ugnies 0,5-1 val. Baigiant troškinti, skysčio turi likti nedaug.
Tada supilti grietinę, dar pakaitinti, bet neužvirinti.
Supjaustyti mažesniais gabaliukais, sudėti į pusdubenį, užpilti perkoštu padažu, kuriame buvo troškinama, papuošti žalumynais, daržovėmis, marinuotais vaisiais.
Atskirai patiekti bulvių ar kruopų košę ir daržovių salotas.