Vištienos apkepas II


400g virtos arba keptos vištienos,
2 šaukšteliai sviesto,
1stiklinė pieno, 4 riekės baltos duonos(ar pyrago),
2 kiaušiniai, pusė stiklinės grietinės,
2 svogūnai, džiūvėsėlių, prieskonių.

Virtą arba keptą vištieną (gali būti ir kitokia paukštiena) sumalti kartu su piene išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Svogūnus sukapoti ir pakepinti svieste. Kiaušinių trynius išplakti ir sumaišyti su malta paukštiena, visais kitais priedais bei prieskoniais. Baltymus išplakti ir atsargiai įmaišyti. Apkepo indą gerai ištepti sviestu ir sudėti paruoštą masę, pabarstyti džiūvėsėliais. Apkepo indą įstatyti į skardą su vandeniu, įdėti į orkaitę ir kepti vidutinėje temp. apie 40 min. Tinka su bulvių ar morkų koše, daržovėmis ir t.t.