Troškinta vištiena


4 porcijoms reikės:
vištos (1,2 kg)
500 g slyvų
svogūno
0,5 stiklinės daržovių sultinio
1-2 skiltelių česnako
4 šaukštai aliejaus
2-3 šaukštų slyvų trauktynės
gvazdikėlių
cinamono
rozmarinų
druskos
pipirų

Slyvas perpjaukyte, išimkite kauliukus. Vištą supjaustykite porcijomis, įtrinkite česnaku, sutrintu su druska ir rozmarinais, apkepinkite keptuvėje ir įdėkite į puodą. Svogūną supjaustykite griežinėliais, pakepinkite riebaluose, kuriose kepė vištiena, ir sudėkite prie vištienos į puodą. Užpilkite sultinio ir sudėkite pusę slyvų. Troškinkite uždengtą maždaug 45 min. Baigiant troškintis sudėkite likusiai slyvas. Įpilkite keletą šaukštų vandens ir pagardinkite pipirais, žiupsneliu malto cinamono ir gvazdikėliais. Troškinkite kartu dar 10 min. Jeigu reikia, galite barstyti daugiau prieskonių. Pašlakstykite slyvų trauktine, papuoškyte rozmarinų šakelėmis ir patiekite su ryžiais arba duona ir salotomis.