Varške įdaryti baklažanai

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Varškė, matyt, vienas universaliausių maisto produktų, tinkantis tiek desertams, tiek pietums ar vakarienei. O varške įdarytos daržovės – vienas dažniausių patiekalų ant mano stalo. Paprikos, bulvės, cukinijos… Šį kartą baklažanai.
Pastabos:
- Suprantama, kad į varškės masę galima dėti ką tik norite (arba ką tik turite).
- Proporcijas pateikiu apytikslias, jei turite, tarkime, varškės truputį mažiau ar truputį daugiau – nieko tokio, svarbu, kad įdaras užpildytų baklažanų puseles.
Privalumai: lengvas, paprastai paruošiamas ir koreguojamas patiekalas.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: daržovių mėgėjams.
Įvertinimas: 9/10
Receptas (dviem porcijoms):
- Vieno vidutinio dydžio baklažano
- pusės svogūno
- apie 100 g varškės (galima maišyti su fetos sūriu)
- apie 50 g fermentinio sūrio
- sauja graikinių riešutų (nebūtina)
- 1 a.š. džiovintų žalumynų su česnaku (jei neturite, tiesiog dėkite žalumynų ir įspauskite česnako skiltelę)
- pusės rutuliuko mocarelos
- alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Gaminimas:
Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau. Vidų išskobkite, bet ne iki galo. Baklažanų puseles pabarstykite druska ir atidėkite į šalį. Išskobtą minkštimą supjaustykite. Susmulkinkite svogūną. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus. Apkepkite svogūnus. Ten pat sudėkite baklažano minkštimą. Pakepkite ant mažos kaitros kokias 10 min. Tuo metu į nedidelį dubenėlį sudėkite varškę. Sutarkuokite fermentinį sūrį. Dėkite jį į varškę, ten pat suberkite žalumynus ir pakepintus svogūnus su baklažanais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir sudėkite į varškę. Pagardinkite druska ir pipirais.
Baklažanų puseles nusausinkite popierine servetėle. Apšlakstykite aliejumi. Į jas kraukite varškės įdaro. Ant viršaus uždėkite pjaustytus mocarelos griežinėlius. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.
Originalus receptas iš visur po truputį.