Vasariniai suktinukai
4 porcijoms reikės:
400 g sultinio
šiek tiek šafrano
200 g kuskuso kruopų
8 ryžių lakštų
1 baklažano
1 geltonosios paprikos
1 cukinijos
1/2 šaukšto aliejaus
200 g konservuotų pomidorų
druskos, pipirų, cukraus, cinamono
100 g mažų pomidoriukų
4 šakelių raudonėlių
1 l aliejaus virti
Užvirinkite 200 ml sultinio su šafranu ir užpilkite kuskuso kruopas. Atidėkite, kad išbrinktų. Sumaišykite su smulkintomis petražolėmis. Ryžių lakštų kraštus pašlaistykite vandeniu. Ant kiekvieno lakšto dėkite porciją košės, suviniokite kaip lietinius blinus, o kraštus pakiškite po suktinukais. Atidėkite.
Baklažanus, papriką, cukiniją ir svogūną supjaustykite griežinėliais. Česnaką susmulkinkite. Svogūną ir česnaką pakepinkite aliejuje, sudėkite paruoštas daržoves ir kepkite 30 min. Supilkite likusį sultinį ir sudėkite konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir cinamonu. Sudėkite mažus pomidoriukus ir uždengusi troškinkite 15 min. Sudėkite raudonėlių lapelius ir troškinkite dar 5 min. Aliejų įkaitinkite. Aukštame inde su aliejumi virkite suktinukus, kol gražiai pageltuonos. Pateikti su daržovėmis.