Veršienos kepsnys, prismaigstytas slyvų


1,2 kg veršienoskumpio,
15 džiovintų slyvų.
Marinatui:
šalto virinto vandens,
lauro lapų, druskos, cukraus,
citrinos rūgšties,
maltų pipirų.

Veršieną nuplauname šaltu vandeniu. Iš marinatui skirtų produktų pagaminame marinatą ir užpilame juo veršieną Marinuojame per naktį. Slyvas užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome, kol išsiims kauliukai. Marinuotoje mėsoje aštriu peiliu padarome skyles ir į jas įspaudžiame džiovintas slyvas be kauliukų.Keletą slyvų įdedame ir į vidų. Slyvas reikia įspausti giliai, nes kepant jos išlenda. Kepsnį įvyniojame į foliją ir kepame 200C temperatūros orkaitėje apie 45 min. Po to foliją nuimame ir kepame dar 45 min. Kepsnį patiekiame šaltą su marinuotomis ir šviežiomis daržovėmis.