Abrikosų desertas
300 g abrikosų,
0,5 stiklinės vandens,
1 stiklinė cukraus,
300 g grietinėlės,
20 g želatinos,
3 šaukštai cukraus,
0,5 pakelio greitai stingstančio tortų padažo,
1 kivis,
2 abrikosai,
2 nektarinai.
Abrikosus nuplauname, išimame kauliukus, susmulkiname, įpilame cukraus, vandens ir išverdame. Atvėsusią masę pertriname. Grietinėlę išplakame su cukrumi, įmaišome abrikosus, išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Supilame į vandeniu sudrėkintą ir cukrumi pabarstytą formą ir laikome šaldytuve 4-5 vai. Tuomet išverčiame į lėkštę, uždedame supjaustytų vaisių ir užpilame paruoštu greitai stingstančiu bespalviu tortų padažu.