Veršienos piršteliai


0,5kg veršienos,
50g sviesto,
kmynų,
1 kiaušinis, miltų,
100g grietinės,
krapų, druskos, vandens.
Įdarui: 200g slyvų(rūkytų).

Veršieną supjaustyti gabaliukais, išmušti, pabarstyti kmynais, druska. Slyvas išmirkyti, išimti kauliukus.Ant išmuštos mėsos gabalo dėti po 3-5 slyvas, stipriai susukti, pavolioti išplaktame kiaušinyje ir miltuose. Įkaitintuose riebaluose apkepinti abi puses, paskui dėti į troškintuvą, užpilti vandeniu, patroškinti. Kai mėsa suminkštės, užpilti grietinės, užvirinti. Duodant į stalą, užberti smulkiai pjaustytų krapų. Prie veršienos pirštelių paduoti bulvių košės. Į ją susmaigstyti veršienos pirštelius, aplaistyti skysčiu, kuriame buvo troškinta.