Virta jautiena su marinuotų obuolių padažu


1 kg jautienos kumpio,
0,5 l konservuotų antaninių obuolių su paprikomis,
truputis druskos, pipirų.
Padažui:
1 svogūnas,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštas miltų,
keletas konservuotų obuolių,
0,5 stiklinės vandens.

Jautieną per naktį marinuojame konservuotų obuolių ir paprikos marinate. Marinuotą jautieną išverdame truputį pasūdytame vandenyje. Paruošiame padažą. Su aliejumi pakepame susmulkintą svogūną ir susmulkintus obuolius. Kai svogūnas pagelsta, suberiame miltus, truputį pakepame, supilame vandenį, grietinę, įberiame druskos, pipirų ir pakaitiname. Jautieną supjaustome riekelėmis, užpilame padažu. Patiekiame su virtomis bulvėmis, marinuotais obuoliais, marinuotomis paprikomis arba kitomis daržovėmis.