Vištiena su parmezanu


4 porcijoms reikės:
1 vištos
3 šaukštų sviesto
2 šaukštų aliejaus
druskos
1 baltymo
100 g tarkuotų džiuvėsėlių
po 100 g tarkuoto fermentinio sūrio ir parmezano
petražolių

Vištą supjaustykite ketvirčiais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą su aliejumi. Vištos ketverčius pasūdykite, sudėkite į keptuvę ir iš abiejų pusių pakepinkite, kol paruduos, tada dėkite į troškintuvą, užpilkite 2-3 šaukštus vandens ir kepkite 30 min. 170 laipsnių orkaitėje. Suplakite baltymus. Sumaišykite tarkuotus džiuvėsėlius, fermentinį sūrį, pusę permezano ir susmulkintas petražoles. Sudėkite baltymus ir patepkite vištieną. Pabarstykite likusiu parmezanu ir kepkite dar 20 min tokioje pačioje temperatūroje.