Vištienos kepsneliai su traškia Džiugo plutele

Vištienos kepsneliai su traškia Džiugo plutele

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Seniai nusižiūrėtas, bet taip niekad ir nepabandytas. Bet kai vėl pamačiau jį čia, negalėjau atsilaikyti.

Šiam patiekalui reikia:

  • vištienos krūtinėlių filė [sunaudojau 3]
  • šiek tiek daugiau nei pusės puodelio miltų
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 2 didelių kiaušinių + šaukšto vandens
  • 1.5 puodelio džiūvėsėlių
  • 0.5 puodelio tarkuoto “Džiugo” sūrio
  • sviesto, aliejaus kepimui

Procesas:
Kiaušinį išplakam su šaukštu vandens. Kitoj lėkštėj sumaišom miltus su pipirais ir druska. Trečiam inde sumaišom džiūvėsėlius su “Džiugo” sūriu.
Vištienos krūtinėlę supjaustom į 2-3-4 dalis – pagal poreikį (jei norim mažesnių kepsnelių, pjaustom smulkiau). Kiekvieną dalį išmušam mėsos plaktuku. Plonai, iki kelių mm storio.

Mėsą apvoliojam miltuose, tada panardinam į kiaušinių plakinį, ištraukiam, nuvarvinam perteklių, pavoliojam džiūvėsių/Džiugo mišiny. Kepam įkaitintam aliejaus/sviesto mišinį – vienam kepimui užtenka 1-2 šaukštų aliejaus ir šaukšto sviesto. Taip iškepam visą mėsytę. Patiekiam su salotom.
Skanaus!
Vištienos kepsneliai su traškia “Džiugo” plutele
Vištienos kepsneliai su traškia “Džiugo” plutele