Vištienos kepsneliai su traškia Džiugo plutele
Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Seniai nusižiūrėtas, bet taip niekad ir nepabandytas. Bet kai vėl pamačiau jį čia, negalėjau atsilaikyti.
Šiam patiekalui reikia:
- vištienos krūtinėlių filė [sunaudojau 3]
- šiek tiek daugiau nei pusės puodelio miltų
- druskos, pipirų pagal skonį
- 2 didelių kiaušinių + šaukšto vandens
- 1.5 puodelio džiūvėsėlių
- 0.5 puodelio tarkuoto “Džiugo” sūrio
- sviesto, aliejaus kepimui
Procesas:
Kiaušinį išplakam su šaukštu vandens. Kitoj lėkštėj sumaišom miltus su pipirais ir druska. Trečiam inde sumaišom džiūvėsėlius su “Džiugo” sūriu.
Vištienos krūtinėlę supjaustom į 2-3-4 dalis – pagal poreikį (jei norim mažesnių kepsnelių, pjaustom smulkiau). Kiekvieną dalį išmušam mėsos plaktuku. Plonai, iki kelių mm storio.
Mėsą apvoliojam miltuose, tada panardinam į kiaušinių plakinį, ištraukiam, nuvarvinam perteklių, pavoliojam džiūvėsių/Džiugo mišiny. Kepam įkaitintam aliejaus/sviesto mišinį – vienam kepimui užtenka 1-2 šaukštų aliejaus ir šaukšto sviesto. Taip iškepam visą mėsytę. Patiekiam su salotom.
Skanaus!