Šokoladinė panna cotta

Šokoladinė panna cotta

Recepto autorius: Skanėstai

Buvau dariusi vaisinę – mangų. Tai užsimaniau kažko kitokio. Mano asmeniniam skoniui yra kiek per saldu, bet vaikinas kirto per abu žandus. Tai išvada – jei mėgstate itin saldžiai – patiks, jei ne, tai turbūt visos neįveiktumėte (kaip kad aš..). ?

Kakaviniam sluoksniui:

  • 200 ml grietinėlės
  • 200 ml pieno
  • 50 g cukraus
  • 1 v.š. želatinos
  • 2 a.š. kakavos

Baltam grietinėlės sluoksniui:

  • 200 ml grietinėlės
  • 200 ml pieno
  • 50 g cukraus
  • 1 v.š. želatinos

Dar aš naudojau šokoladą (Princo triufelinį) ir rududu (ko, manau nereikia, nes tas ir pridavė saldumo).

Eiga: Iš pradžių pasidaryti kakavinį sluoksnį. Želatiną užpilti pora šaukštų karšto vandens, greitai išmaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių. Grietinėlę pakaitinti iki virimo, pieną su cukrumi bei kakava taip pat pakaitinti iki virimo. Užvirti nei pieno, nei grietinėlės nereikia. Želatiną supilti į pieną, išmaišyti, tuomet supilti grietinėlę. Gerai išmaišius pilstyti į stiklines ir uždengus folija palaikyti šaldytuve apie 3 valandas. Tuomet pasiruošti grietinėlės sluoksnį. Viską reikia daryti lygiai taip pat, kaip su kakaviniu sluoksniu, skirtumas tik tas, kad nereikia kakavos. Kol grietinėlė vėsta ant jau sustingusio kakavinio sluoksnio tepiau rududu ir barsčiau šokoladą (ko daugiau nedaryčiau). Atvėsusį grietinėlės mišinį pyliau ant kakavinio ir vėl talpinau į šaldytuvą kelioms valandoms.

Man asmeniškai vaisinė panna cotta yra skanesnė, nes gaivesnė. Tačiau ir ši gali būti puikus desertas smaližiams. ?
Šokoladinė panna cotta
Šokoladinė panna cotta