Žemaitiški zrazai
13-14 išmuštų karbonadukų (nugarinės)
Įdaras: 2 riekės juodos duonos,
didele galva svogūno,
apie 150 g rūkytų lasinuku (tinka ir su raumenuku)
Viska smulkiai supjaustyti, įberti truputį druskos ir juodųjų pipirų, labai gerai išminkyti, kad pradėtų klijuotis.
Suvynioti suktinukus, sandariai „uždaryti” galiukus (sugrūsti galiukus į vidų, kad atrodytu kaip „užpakaliukai”), į keptuvę dėti suktinuką ant „siūles”, kad kepant neišsižiotų. Įpilti truputį aliejaus ir uždengus nelabai karštai ir nevartant troškinti 20-25 min.
Į puodą papjaustyti morkų, sudėti zrazus, pakepintų svogūnų, įpilti vandens, prieskonių ir patroškinti.
Jautienos zrazai troškinami apie 40 min. kiaulienos – apie 30 min.