Žiedinio kopūsto keksas
Reikės šių produktų:
1 vidutinio dydzio kalafijoras
0,700g maltos mesos
1 stikline virtu ryziu
1 kiausinis
3 saukstai aliejaus
Gaminimas:
Ispjauname ziedinio kopusto serdi,ir 10 min paverdame pasuditame vandenyje(5 min apatine puse,likusias 5 min virsutine)po to i mesa dedame prieskonius,kiausini,ir virtus ryzius.Tada ziedini kopusta apverciame ant virsutines puses,ir i apatine dali i visus tarpus yra kisama mesos mase(pageidautina kiek galima daugiau uzpildyti tarpus)po to verciamas kopustas ant apatines dalies,ir taip mesos mase kisama i tarpus kiek galima talpiau.Kada tai yra padaroma suformuojame apvalu keksa(tai yra suspaudziame,kad farsas tolygiai pasiskirstytu su kopusto pavirsiumi)Suformuotas keksas dedamas ant skardos apslakstomas aliejumi,ir kepamas orkaiteje 200 C temperaturoje kol virsus igaus rusvai auksine spalva,kepimas trunka mazdaug 1,5 val,tai priklauso nuo orkaites funkciju.Skanaus!