Žirnienė su skrebučiais
120g morkų,
180g žirnių,
100g rūkytos krutinėlės,
40g svogūnų,
30g taukų,
100g kvietinės duonos,
15g miltų,
česnako, mairūno,
druskos.
Krūtinėlę susmulkinti ir iš jos išvirti sultinį. Į sultinį sudėti supjaustytas morkas ir išmirkytus žirnius. Virti, kol žirniai išvirs. Pertrinti per sietelį. Jei sriuba labai tiršta, įpilame virinto karšto vandens. Svogūnus apkepiname riebaluose, sudedame miltus ir pakepiname dar apie 5 min. Sudedame į sriubą. Česnaką sutrinti su mairūnu ir druska. Kai sriuba užvirs, sudėti sutrintą česnaką. Duoną supjaustome nedideliais kubeliais ir pakepiname. Patiekiant sriubą, į lėkštes įdedame skrebučių.