Žiedinio kopūsto „ryžiai” meksikietiškai

Žiedinio kopūsto „ryžiai” meksikietiškai

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Jeigu pavargote nuo mėsos ir kruopų, siūlau pasidaryti veganišką labai skanų patiekalą! Jeigu mėgstate aštresnį maistą, tikrai liksite neabejingi šiems „ryžiams”. Kas nemėgsta aštraus maisto, tiesiog nedėkite aštraus pipiro.

2 asmenims reikės:

  • 1/2 vidutinio žiedinio kopūsto
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 geltonos arba raudonos paprikos
  • 1 didelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/2-1 čili pipiro (aš pakeičiau keliais marinuotais jelapeno griežinėliais)
  • 2 pomidorų
  • 2 a.š. pomidorų pastos
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 1/4 a.š. rūkytos paprikos
  • 1 avokado (nebūtinai)
  • kelių citrinos griežinėlių (nebūtinai)
  • smulkintų šviežių petražolių

Įkaitinkite aliejų, berkite pjaustytą svogūną, pakepkite kelias minutes, tada berkite smulkintą papriką, pakepkite dar kelias min, tada berkite smulkintą čili pipirą arba jelapeną, smulkintus pomidorus ir viską kepkite dar kelias min. Žiedinį kopūstą susmulkinkite S formos peiliu smulkintuve iki „ryžių” dydžio. Dėkite žiedinį kopūstą ir smulkintą česnaką prie keptų daržovių, įdėkite pomidorų pastos, kepkite apie 2-3 min. Pagardinkite druska, pipirais ir rūkyta paprika, bei smulkintomis petražolėmis. Labai skanu su avokadu, jį suspjaustykite juostelėmis, pašlakstykite citrinos sultimis, bei pabarstikite žviežiai grūstais pipirais.

Skanaus!

šaltinis


Žiedinio kopūsto

Žiedinio kopūsto

Žiedinio kopūsto

Žiedinio kopūsto

Žiedinio kopūsto

Žiedinio kopūsto

Žiedinio kopūsto