Žlėgtainis gurmanams
Grilyje kepamas žlėgtainis. Mėgstamas vyrų!
500 g faršo
1 svogūnas
1 šaukštas konjako
druskos
raudonųjų pipirų
maži svogūnai
sviesto su česnaku
Faršas pagardinamas smulkiai supjaustytu svogūnu, konjaku, druska ir raudonaisiais pipirais.
Masė formuojama mažais rutuliukais, kurie truputį suspaudžiami plokščiai.
Į kiekvieno rutuliuko vidurį įspaudžiama žalio svogūno.
Sviestas išsukamas su sumaigyta česnako skiltele, juo aptepamos svogūno puselės ir visi mėsos rutuliukai sudedami į įkaitusį grilį svogūnais į viršų.
Kepama, kol mėsa paruduoja ir svogūnas apkepa.
Svogūnai vis aptepami česnakiniu sviestu, kad nebūtų sausi ir nepajuoduotų.
Serviruojama ant medinio padėklo salotų vainike šalia rupių miltų duonos, alaus ir (stiprios) degtinės.
Prie šio patiekalo geriausiai tinka: Alus, Degtinė