Pertrinta kepenėlių sriuba
600 g jautienos su kaulais,
200 g veršio ar vištos kepenų,
2 morkos, 1 petražolė, 1/4 poro,
1/4 saliero, 10 pipirų, 1 lauro lapelis,
1 svogūnas, 1,5 šaukšto sviesto arba taukų,
1,5 stiklinės pieno, 1 trynys, druskos, 3 litrai vandens.
Iš jautienos ir kaulų išvirti sultinį ir perkošti. Kepenėles nuplauti, supjaustyti gabalėliais. Morkas, petražoles ir svogūnus pakepinti nuo sultinio nugreibtuose riebaluose ir sudėjus kartu su kepenėlėmis patroškinti, kol kepenėlės ir daržovės suminkštės. Po to viską sumalti mėsos mašinėle ar sugrūsti grūstuvėje, pertrinti per sietelį, sumaišyti su baltu padažu ir, sudėjus į sultinį, pakaitinti iki virimo.
Paskui įdėti druskos, sviesto, išplaktą ir pienu atskiestą kiaušinio trynį.