Žuvies kukuliai


500 g žuvie filė,
25 g lašinių,
valgomasis šaukštas margarino,
didelis svogūnas,
riekelė bandelės,
2 valgomieji šaukštai kondensuoto pieno,
druskos,
raudonųjų pipirų,
smulkiai sukapotų petražolių lapelių.
Padažui :
valgomasis šaukštas (su kaupu) sviesto arba margarino,
ketvirtis litro pieno,
aštuntadalis litro rūgusio pieno arba jogurto,
druskos,
nedidelis kaparis,
citrinos rūgšties.

Žuvies filė sumalti mėsmale.Lašinius, supjaustytus kubeliais, išlydyti keptuvėje, pridėti margarino ir smulkiai supjaustytų svogūnų, truputį pakepinti.Duonos (bandelės) riekelę išmirkyti ir sumaigyti.Visus komponentus sumaišyti, pasūdyti, pridėti raudonųjų pipirų ir petražolių lapelių.Suformuoti nedidlius kukulius ir virti ant silpnos ugnies (vos verdančiame vandenyje) 20 min. Išvirusius kukulius išgriebti iš vandens ir padėti šiltai.
Krakmolą ištirpinti piene, supilti į sultinį ir pavirinti.Paskui įdėti kapario, įpilti citrinos sulčių ir jogurto.Žuvies kukulius pavirinti padaže ant labai silpnos ugnies.Patiekti su bulvėmis.
Apskaičiuota 2-3 porcijoms.