Aštrus lęšių apkepas


4 porcijoms reikės:
125g miltų,
50g sviesto,
3-4 šaukštų pieno,
550ml pieno,
175g lęšių,
1 smulkiai supjaustyto svogūno,
1 šaukštelio muškato kevalo miltelių,
maltų kmynų , kalendrų,
neaštrių čilių,
1 suplakto kiaušinio,
50g sutarkuoto čederio sūrio,
žiupsnelio maltų paprikų,
2 šaukštų susmulkintų kalendrų.

Plaktuve suplakite miltus, sviestą ir žiupsnelį druskos. Įmaišykite 3-4 šaukštus pieno ir suminkykite tešlą. Iškočiokite ant miltuoto paviršiaus ir išklokite ja 20,5 cm skersmens formą. Padėkite 30 min. šaltai. Puodelyje užvirinkite pieną, lęšius ir svogūnus ir pavirkite 45 min., maišydama, kol sutirštės. Įberkite prieskonių ir leiskite ataušti. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Įdėkite kiaušinį ir sūrį. Ant tešlos sudėkite paruoštą masę ir pabarstykite paprikomis. Kepkite 30 min., kol apkepas įgaus auksinį atspalvį. Patiekite pabarstytą kalendromis.