AGUROČIŲ TYRSRIUBĖ


1,5 l sultinio
1 stiklinė pieno
nedidelis agurotis
1 morka, 1 svogūnas
petražolių šaknis
1 šaukštelis miltų
2 šaukštai sviesto
kiaušinio trynys

Aguročius aplupti ir išvalyti vidų, supjaustyti kubeliais. Supjaustytus aguročius išverdame sultinyje. Kai aguročio gabalėliai išverda juos išgriebiame ir sutriname per sietelį, po to vėl sudedame į sultinį. Svogūnas, morka ir petražolės šaknis smulkiai supjaustomi ir pakepiname 1 šaukšte sviesto, tada sukrečiame į sriubą. Miltai kepinami likusiame svieste, kol parusvės. Tada atskiedžiami truputi sultiniu ir supilami į sriubą. Viskas užvirinama ir supilamas pienas, sumaišytas su kiaušinio tryniu. Sriuba tiekiama su skrebučiai