Bulvių apkepas su menke
4 menkės file gabaliukų
čiobrelio šakelės
kubelio vištienos sultinio
3 skiltelių česnako
4 didelių bulvių
stiklinės riebesnio pieno
šaukšto sviesto
aliejaus
petražolių
druskos, pipirų
Paruoštą žuvį įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite kubelį sultinio, čiobrelio ir virkite 7 min. Žuvį išimkite, nuvarvinkite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite, sutrinkite. Įpilkite pieną, įdėkite šaukštą sviesto. Kruopščiai išmaišykite. Petražoles susmulkinkite. Česnaką smulkiai supjaustykite.
Keptuveje įkaitinkite aliejų, sudekite česnaką, įdėkite žuvį ir maišydama kepkite 8 min. Įberkite 1/2 petražolių, kepkite dar 3 min. Įberkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite. Į kepimo indą, pateptą riebalais, dėkite sluoksnį bulvių košės, ant jos sudėkite žuvį, ant viršaus vėl sluoksnį bulvių košės. Pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 30 min., kol gražiai apskrus. Papuoškite petražolių lap