Bulvių ir grybų apkepas


8 bulvės,
400g grybų(gali būti 1 stiklinė džiovintų ),
2 svogūnai, 3 kiaušiniai,
4 šaukštai grietinės,
50g sviesto,
druskos ir pipirų.

Bulves nuskusti, supjaustyti griežinėliais, sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 3 min. Išgriebussudėti į sietą, kad nuvarvėtų. Grybus gerai nuvalyti, išvirti ir supjaustyti šiaudeliais. Jų nuovirą sumaišyti su grietine. Kiaušinius kietai išvirti ir supjaustyti griežinėliais. Svogūną sukapoti ir pakepinti. Apkepo indą patepti sviestu ir dėti sluoksniais bulves, svogūnus, kiaušinius, grybus, ant viršaus – vėl bulves. Dedant pagal skonį pabarstyti maltais pipirais ir druska. Ant viršaus užpilti grybų nuoviro ir grietinės padažą. Kepti labai karštoje orkaitėje apie pusvalandį.