Pupelių salotos su kumpiu arba silke
1 stiklinė pupelių,
150-200 g rūkyto kumpio arba 1 silkė,
2 kietai virti kiaušiniai,
2/3 stiklinės grietinės padažo su garstyčiomis.
Pupeles išmirkyti, išvirti nesūdytame vandenyje ir, skystį nupylus, atvėsinti.Po to pridėti nedideliais gabalėliais supjaustyto rūkyto kumpio, užpilti šaltu grietinės su garstyčiomis ar pomidorų padažu, išmaišyti ir sudėti į salotinę.
Kietai virtus kiaušinius nulupti, perpjauti pusiau, išimti trynius ir į jų vietą pridėti labai smulkiai supjaustyto kumpio. Taip paruoštomis baltymų puselėmis papuošti salotas. Ištrintus trynius galima sudėti į garstyčių padažą, sutaisant pupeles.
Tokiu pat būdu pupeles galima paruošti ir su mirkytomis silkės gabaliukais.