Grybų apkepas
Pusė stiklinės kapotų svogūnų,
50g sviesto,
3 stiklinės grybų galvučių,
ketvirtis stiklinės miltų,
pusė šaukštelio mairūno,
2 šaukštai vyno,
1 stiklinė sultinio,
2 šaukštai kapotų petražolių,
1 stiklinė džiūvėsėlių,
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
1 šaukštas sviesto.
Svieste pakepinti sukapotą svogūną. Grybų galvutes nuvalyti, didesnes perpjauti, sudėti į svogūnus ir kepinti kol patamsės. Maišant sudėti miltus, mairūną, supilti sultinį ir pavirinti kol pradės tirštėti. Nuimti nuo ugnies, sumesti petražoles, supilti vyną. Išmaišyti ir sudėti į apkepo indą. Keptuvėje išleisti šaukštą sviesto, sumaišyti su džiūvėsėliais ir sūriu. Užpilti ant grybų ir kepti orkaitėje apie 15 min.