Grybų ir baltagūžių kopūstų apkepas
1 kg baltagūžių kopūstų
50-60 g riebalų
500 g šviežių grybų
100 g liesos rūkytos mėsos
1-2 svogūnai
1-2 kiaušiniai
2 stiklinės vandens arba sultinio
druskos
miltų
riebalų
muškato riešuto
1 šaukštas grietinės
maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio
Nuvalytą kopūstą supjaustyti ir patroškinti su riebalais ir skysčiu. Grybus ir svogūnus smulkiai sukapoti ir pakepinti riebaluose su mėsos kubeliais. Produktus susluoksniuoti formoje taip, kad viršutinis ir apatinis sluoksnis būtų kopūstų. Kiaušinius išplakti su skysčiu, miltais, druska, tarkuotu muškato riešutu ir užpilti ant kopūstų. Viršų apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu, pašlakstyti grietine, ištirpintu sviestu ir kol apsitrauks rausva plutele. Patiekti su virtomis bulvėmis ir daržovių salotomis.