Itališkas jautienos – daržovių apkepas
1kg jautienos
3 paprikos
3-4 pomidorai
2 morkos
2 svogūnai
300g fermentinio sūrio
250g majonezo
prieskonių, druskos
pipirų, kmynų, petražolių
10 alyvuogių ( nebūtinai)
Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir atmušti. Kiekvieną gabaliuką pasūdyti, įdėti pipirų, pabarstyti prieskoniais ir apkepinti aliejuje. Apkeptą mėsą sudėti į keptuvę aukštais kraštais, visi gabalėliai turi siekti dugną. Sutarkuoti morkas burokine tarka ir sudėti jas ant jautienos gabalėlių, pabarstyti smulkintų petražolių, kmynų. Ant viršaus sudėti ir tolygiai ištepti majonezą. Dedame žiedeliais supjaustytą papriką, paskui dedame plonais griežinėliais supjaustytą svogūnų sluoksnį, ant viršaus dedame griežinėliais supjaustytų pomidorų sluoksnį, vėl svogūnus, papriką ir vėl svogūnus. Kiekvieną sluoksnį, išskyrus svogūnų pabarstome tarkuotų sūriu. Svogūnų sluoksnius užtepame majonezu. Sūdyti kiekvieną sluoksnį, bet po truputi. Alyvuoges perpjauname pusiau ir sudedame ant apkepo viršaus. Apkepas dedamas į karštą orkaitę ir apie 20 minučių kepame.