Juodos duonos ir obuolių apkepas


500 g juodos (lietuviškos) duonos,
500 g obuolių,
2 kiaušiniai,
1/2 stiklinės saldžios grietinės,
1/3 stiklinės pieno,
3 šaukštai cukraus,
2 šaukštai cukraus pudros,
2 šaukštai sviesto,
50 g razinų,
1/2 šaukštelio cinamono,
1/3 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
žiupsnelis kardamono,
šaukštelis sutrintos citrinos arba apelsino žievelės,
taukų ir džiūvėsėlių formai ištepti ir pabarstyti.

Duoną supjaustome kubeliais ir užpilame grietine, praskiesta su puse pieno.Obuolius nuplauname, nulupame, pašaliname sėklides, sudedame į puodą, pridedame sviesto, cukraus, cinamono, gvazdikėlių ir kardamono.Troškiname 10 min.Formą ištepame taukais, pabarstome džiūvėsėliais.Dedame sluoksnį – pusę išmirkytos duonos, ant jos sluoksnį obuolių ir vėl sluoksnį duonos.Viršų palaistome antra puse pieno, sumaišyto su išplaktais kiaušiniais, pabarstome citrinos žievele ir razinomis.Įstatome į orkaite, pakaitintą iki 175 laipsnių.Karštą apkepą pabarstome cukraus pudra ir tuoj patiekiame.