Makaronų ir kumpio apkepas


2 stiklinės nevirtų makaronų,
2 stiklinės nugriebto pieno,
2 šaukštai miltų,
1 šaukštelis garstyčių,
druskos, pipirų, muškato, paprikos,
1,5 stiklinės pjaustyto virto kumpio,
1 stiklinė plonų morkos griežinėlių,
1 šaukštas kapotų svogūnų,
1 šaukštelis kapotų petražolių,
6 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
6 šaukštai duonos džiūvėsėlių.

Makaronus išvirti, nusunkti ir sudėti į sviestuotą apkepo formą. Pieną sumaišyti su miltais ir pašildyti. Kai pradės tirštėti, įmaišyti garstyčias ir prieskonius (pagal skonį ). Ant makaronų išdėlioti smulkiai supjaustytą kumpį, morkas, petraoles ir svieste patroškintą svogūną. Užpilti pieno padažą,pabarstyti sūriu ir džiūvėsėliais. Kepti apie 45 min. karštoje orkaitėje. Tinka su žaliomis salotomis