Braškių ir bezė tortas


Jums reikės:
125g minkšto sviesto,
100g cukraus,
2 pakelių vanilinio cukraus,
2 kiaušinių,
4 trynių, 180g miltų,
1,5 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,
20g kokoso drožlių,
700g braškių,
4 baltymų,
žiupsnelio druskos,
150g cukraus.

Išsukti sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Po vieną sudėti kiaušinius ir trynius. Sumaišius pridėti miltus, kepimo miltelius ir kokoso drožles.Atidaromą kepimo formą(skersmuo28cm) iškloti kepimo popieriumi ir sudėti tešlą, išlyginti. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, kepti apie 20 min., atvėsinti. Braškes nuplauti, nuskabyti kotelius ir supjaustyti perpus. Baltymus išplakti su žiupsniu druskos, supilti cukrų ir plakti toliau, kol šis ištirps. Torto pagrindą išimti iš formos ir nuimti kepimo popierių. Formos kraštą iškloti kepimo popieriumi ir vėl į jį įdėti iškeptą torto pagrindą. Ant viršaus sudėti uogas, o ant jų atsargiai užtepti baltymų masę, šaukšteliu ją ” pašiaušiant”. Tortą kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol bezė „spygliukai” parusvėja.
Pastaba: braškes geriau sudėti ant atvėsusio pagrindo. Jei nenorite taip ilgai laukti, galite uogas sudėti ant karštos tešlos ir iškart kepti toliau su baltymais, tik tada braškes labiau išteš ir išsiskirs daugiau sulčių.