Salierų sriuba
Salierų šaknis,
3 bulvės, svogūnas,
skiltelė česnako,
stiklinė šaldytų žaliųjų žirnelių,
1l daržovių sultinio,
2 šaukštai sviesto,
4 šaukštai grietinės,
2 riekės baltos duonos,
petražolių,
druskos, pipirų.
Salierus ir bulves nuplauti, nuskusti ir smulkiai supjaustyti. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir apkepinti 2-3 min. keptuvėje su šaukšteliu sviesto. Tuomet sudėti salierus ir bulves ir dar apie 5 min. pakepinti, nuolat maišant. Viską sudėti į karštą sultinį, užvirinti ir po to sumažinti ugnį. Uždengus virti 15 min. Tada nuimti nuo ugnies, truputį atvėsinti ir viską suplakti (sutrinti iki vientisos masės). Žirnelius perplauti šaltu vandeniu. Sriubą vėl užvirti, supilti žirnelius ir virti 5 min. Duoną supjaustyti kubeliais ir apkepinti likusiame svieste. Petražoles nuplauti, apdžiovinti ir smulkiai supjaustyti. Sriubą pasūdyti ir papipirinti, sudėti grietinę, petražoles ir viską išmaišyti. Supilstyti į lėkštes ir į kiekvieną lėkštę įdėti skrebučių. Dar galima pagardinti tarkuotu sūriu.