Obuolių – perlinių kruopų apkepas


300-400g obuolių,
120g perlinių kruopų,
0,5 l pieno, 2 kiaušiniai,
3 šaukštai cukraus, 20g sviesto,
truputis druskos, razinų,
tarkuotos citrinos žievelės,
2 kartieji migdolai.

Į pieną dėti cukrų, sviestą, truputį druskos, nutarkuotos citrinos žievelės ir užvirinti. Į jį pamažu berti kruopas ir leisti joms išbrinkti. Kruopoms kiek atvėsus , dėti 2 kiaušinių trynius, trintus karčiuosius migdolus, po to išplaktus baltymus. Viską lengvai išmaišyti. Pusę masės sukrėsti į riebalais išteptą stiklinę formą, ant viršaus uždėti stambiai tarkuotus, su razinomis bei cukrumi sumaišytus obuolius ir sukrėstu likusią masę.
Paviršių apmėtyti sviesto gabalėliais ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Į stalą paduoti su aviečių ar braškių sirupu, vaisiais iš kpmpotų ir kt.